enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpkirsehirkirsehirhaber
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle

Ehliyetini değiştirmeyenler ceza yiyecek

Ehliyetini değiştirmeyenler ceza yiyecek
ResimLink - Resim Yükle
13.03.2024 11:33
A+
A-

Ehliyetini değiştirmeyenler ceza yiyecek

B sınıfı ehliyet sahipleri dikkat! B sınıfı ehliyet sahipleri, 31 Aralık 2024’e kadar 15 TL ödeyerek ehliyetlerini yenilemesi gerekiyor. Bu tarihe kadar ehliyetlerini yenilemeyenleri ise yüksek miktarda ceza bekliyor. Ehliyet yenileme için gerekli belgeler neler? İşte ayrıntılar…

B sınıfı ehliyet sahiplerini ilgilendiren önemli uyarı geldi. B sınıfı ehliyet sahipleri, 31 Aralık 2024’e kadar 15 TL ödeyerek ehliyeti yenilememeleri taktirde 12 bin 978 TL ceza ödeyecek. Ehliyet yenileme işlemleri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştiriliyor.

 

ResimLink - Resim Yükle

1 Ocak 2016’dan önce alınmış ehliyetler için yenileme zorunluluğu getirildi. Ehliyetlerini değiştirmek isteyenler için son tarih 31 Aralık 2024 olarak belirlendi.

Belirlenen bu süre zarfında bu işlemi gerçekleştirmeyen sürücüler için 2025 yılı itibarıyla 12.978 TL’lik para cezası uygulanacak.

EHLİYET YENİLEME İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ?
Ehliyet yenilemek isteyen sürücüler ilk adımda Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden randevu almalı. Yenileme işlemi için gerekli olan belgeler de şöyle:

-Kimlik kartı veya pasaport

-Güncel biometrik fotoğraf

-Geçerli bir sağlık raporu

-Kan grubu belgesi (Sağlık raporunda belirtilmişse gerekli değil)

-Mevcut ehliyet

-Adli sicil kaydı

-Yenileme ücreti olarak ödenmesi gereken 15 TL (12 TL harç ve 3 TL değerli kağıt bedeli dahil)

Bu belgelerle randevu gününde ilgili kuruma başvurulduğunda, ehliyet yenileme işlemi gerçekleştirilebilecek.

BAKANLIK SÜREYİ UZATMIŞTI
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresinin, 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle uzatıldığını açıklamıştı. Geçerliliğini yitiren eski tip sürücü belgeleriyle araç kullananlara, Karayolları Trafik Kanunu’nun 39/3 maddesi gereğince idari para cezası uygulanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.