enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpkirsehirkirsehirhaber
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle

BU HASTALIK HER YAŞ KATAGORİSİNDE GÖRÜLEBİLİR

Özel Musa Gül Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Op. Dr. Engin ÖZAY, halk arasında genellikle sporcu yaralanması olarak bilinen menüsküs her yaşta yaşanabileceğine dikkat çekti.

BU HASTALIK HER YAŞ KATAGORİSİNDE GÖRÜLEBİLİR
ResimLink - Resim Yükle
06.07.2023 15:27
A+
A-

BU HASTALIK HER YAŞ KATAGORİSİNDE GÖRÜLEBİLİR

Özel Musa Gül Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Op. Dr. Engin ÖZAY, halk arasında genellikle sporcu yaralanması olarak bilinen menüsküs her yaşta yaşanabileceğine dikkat çekti.
Ortopedi ve Travmatoloji Op. Dr. Engin ÖZAY,yaptığı açıklamada :

Diz çökme, spor yapma ya da ani bir hareket ile menüsküs yırtığı meydana gelebilir. Menüsküs, dizden gelen ses, şişme, sertlik ve dizi kıramama gibi belirtilerle ortaya çıkar.
Menüsküs, diz eklemini oluşturan femur ve tipia kemikleri arasında bulunan , kemikler arasında ki Absorbsiyon görevini gören ve dizin aşırı yük ve darbelerden zarar görmesini engelleyen kıkırdak yapıdır.Menüsküs yaralanmaları sporcu rahatsızlığı olarak bilinse de hemen her yaş kategorisinde görülebilmektedir.
Gençlerde spor yaralanması ve travma sonucu menüsküs hasarı olmaktayken ileri yaşlarda diz ekleminde dejenerasyonla beraber menüsküs hasarı olabildiğini ifade eden Op.Dr. Engin Özay, hastanemize başvuran hasta (23), daha önce menüsküs rahatsızlığının olmadığını ve futbol oynağı anda ani hareketinde sorun yaşadığını ve yapılan tedavi ile yaşadığı acı veren sorunundan kurtulduğunu dile getirerek şu ifadelere yer verdi.
Hastanın dizinin iç veya dış tarafında ağrı, hareket kısıtlılığı ve takılma menüsküs yırtığının göstergesi olabilir.
Menüsküs yırtığının tanısı fizik muayeneye ek olarak MRI ile konulur.
Tedavide menüsküs yırtığının derecesine göre seçeneklerimiz mevcuttur. Grade 1-2 yırtıklarda ilaç egzersiz ve diz içi enjeksiyonlar tercih edilirken Grade3 ve üzeri yırtıklarda cerrahi seçenek düşünülmelidir.
Cerrahi yapılacak hastada menüsküsün kısmı olarak alınması yada tamiri değerlendirilmelidir.
Menüsküs ameliyatları son dönemde artroskopik (kapalı) olarak yapılmakta ve hastaların hayata dönmeleri kısa sürede mümkün olmaktadır.
Ameliyat sonrası kısa süreli fizik tedavi hastanın hayatını normalleştirmekte önemli bir hususun olduğunu ifade eden Ortopedi ve Travmatoloji Op. Dr. ÖZAY,” Geç kalınan tedavilerde dizde ağrı ve hareket kısıtlığı yaşanabilirken uzun vadede kalıcı kıkırdak hasarları ile kireçlenme problemleri görülebileceğini ifade ederek her daim erken teşhis ve erken tedavinin hayatımızda ki yaşam kalitesini artırdığını belirterek , Özel Musa Gül hastanesi olarak sağlığınız bizim için değerlidir “dedi.

ResimLink - Resim Yükle
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.