Hükümlüler Okullara Bakım Yapıyor
Kırşehir’de hükümlüler tarafından okulların boya ve bakım işleri yapılarak ikinci döneme hazırlandı.
Yarıyıl tatilinde Akpınar Ortaokulu ve Akpınar Anaokulu, Kırşehir Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlüler tarafından bakım ve onarım çalışmalarının ardından ikinci döneme hazır hale getirildi.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Valimiz Sayın Murat Sefa Demiryürek, “Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve İşyurtları Daire Başkanlığı İnşaat İşkolu aracılığıyla okullarımızın boya, badana ve bakım işleri hükümlüler tarafından yapılıyor. Valiliğimiz, Cumhuriyet Başsavcılığımız ve Adalet Komisyonu Başkanlığımız koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında Akpınar Ortaokulu ile Akpınar Anaokulunda yürütülen işleri yerinde gördük. Yarıyıl tatilinde başladığımız bu uygulamayı yaz aylarında da devam ettireceğiz. Kırşehir Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü Ener, Adalet Komisyonu Başkanımız Yusuf Peker, Akpınar Kaymakamı Ali Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Gülşen ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Valimiz, çok daha fazla okulun koordinasyon halinde ve diğer kamu kurum kuruluşunun elindeki imkanlar çerçevesinde onarılmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.
Bu işlem, hükümlülere yönelik verilen eğitim ve meslek edindirme faaliyetlerinden güzel bir örnek olarak görülüyor.