enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpkirsehirkirsehirhaber
DOLAR
32,5282
EURO
34,8555
ALTIN
2.442,20
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle

BAŞKAN ÖZTÜRK, “TORBA YASADAN ESNAFLARIMIZIN BEKLENTİLERİ VAR” 

BAŞKAN ÖZTÜRK, “TORBA YASADAN ESNAFLARIMIZIN BEKLENTİLERİ VAR” 
ResimLink - Resim Yükle
29.11.2023 09:53
A+
A-

BAŞKAN ÖZTÜRK, “TORBA YASADAN ESNAFLARIMIZIN BEKLENTİLERİ VAR” 

Kırşehir Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, yeni çıkacak torba yasadan dolayı açıklama yaptı.

Öztürk, “Yakın zamanda Meclis’e gelmesi beklenen yeni torba yasayı milyonlarca kişi bekliyor. Emekliye zam düzenlemesi, ev kadınlarının erken emekliliği gibi konuların yer alması beklenen torba yasada esnaf ve sanatkârlar Bağ-Kur prim eşitliğinin sağlanmasına yönelik maddeler bekliyor. 

Yaklaşık 1 milyon küçük esnafın kanayan yarası haline gelmiş olan Bağ-Kur primlerindeki adaletsizlik EYT’lilerin sorunu gibi çözülmeyi bekliyor. SGK’lı bir çalışan 7200 iş gününde emekli olabiliyorken Bağ-Kur’lu bir esnaf 9000 prim gününü tamamlamadan emekli olamıyor. Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk her fırsatta bu konuyu gündeme getirdiklerini belirterek, “Esnaf ve sanatkârlarımızın yeni torba yasadan büyük beklentileri var. Yasada yapılacak olan düzenlemeler devletimiz için küçük ancak müjde bekleyen esnaflarımız için büyük bir adım olacaktır. Emeklilikte bu eşitliğin sağlanması ve Bağ-Kur emeklilerinin de 7200 gün ile emekli olması yasayla güvence altına alınmalıdır. Böylece 1800 gün yani 5 yıllık bir erken emeklilik avantajı yakalanmış olacaktır. 

ResimLink - Resim Yükle

Bir diğer beklenti de askerlik süresinin borçlanmasına verilen imkânın stajyer ve çırak öğrenciler için de verilmesidir. Hali hazırda sigorta girişleri yapılmış ve MEB tarafından primleri yatırılmış olan stajyer ve çırak öğrencilerin çalıştıkları süreler emeklilikte dikkate alınmıyor. Bu nedenle de kısa vadeli sigorta kolları primleri ödenmiş olan çırak ve stajyerler için prim ödenmiş olan dönemlerin de hesaba katılması için çalışmalar yapılmalıdır.  

Cumhuriyetimizin 100. yılında, 15 milyon 120 bin emekliye verilen ve Bağ-Kur emeklilerimizi de kapsayan 5 bin TL ikramiye için Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar esnaf temsilcileri olarak daima milli duygularla hareket ettik, ticaretimizi yaparken devletimizin ve istikrarın yanında yol aldık. Cumhuriyetimizin yeni asrında beklenen yasaların da yürürlüğe girmesiyle sosyal devlet anlayışının olumlu yansımalarını hissedeceğimize ve tüm beklentilerimizin karşılanacağına yürekten inanıyoruz.” dedi. 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.