enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpkirsehirkirsehirhaber
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle

AK Parti’de Belediye Başkan Adayları belli olacak

AK Parti’de Belediye Başkan Adayları belli olacak
ResimLink - Resim Yükle
07.11.2023 10:19
A+
A-

AK Parti’de Belediye Başkan Adayları belli olacak

AK Parti 7 Ekim’de yaptığı kongrede yerel seçimin startını vermişti. Ama bugün fiili olarak harekete geçecek. Seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz bugün MKYK’da bir sunum yapacak.

Taslak takvime göre de Kasım’ın ilk haftasında 81 ilde aday başvuruları alınacak. AK Parti’den belediye başkanı olmak isteyen isimler, il başkanlıklarının ve AK Parti Genel Merkezi’nin yolunu tutacak.

Aday belirlemenin ilk aşaması temayül yoklaması olacak. AK Parti tüm teşkilatına elektronik ortamda 81 ilde kimi aday görmek istersiniz diye soracak. En doğru adayın bulunması sağlanacak.

ResimLink - Resim Yükle

Büyükşehirlerdeki nihai kararsa Başkan Erdoğan’ın başkanlık yaptığı bir komisyon tarafından verilecek. Ardından aday tanıtımına geçilecek. 24 Kasım-31 Ocak tarihlerinde adaylar açıklanmaya başlanacak.

Ama İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illerde süreç biraz daha hızlı ilerleyecek. En geç Aralık ayı içerisinde bu adaylar belirlenecek.

Ak Parti yerel seçim beyannamesini de hazırlamaya başladı. 31 Ocak’ta seçim vaatleri, projeler, tutulan sözlerin anlatımı gerçekleştirilecek. Yerel seçimde ittifak yapılmıyor ama işbirliğinin kapısı açık.

AK Parti ve MHP heyetleri sürekli görüşüyor olacak. Görüşmeler sonunda gelinen aşamayı AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala Başkan Erdoğan’a iletecek. Erdoğan ve Bahçeli işbirliğinin son şeklini verecek.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.