enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpkirsehirkirsehirhaber
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esnaf Müzesi açılışına katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esnaf Müzesi açılışına katılacak
ResimLink - Resim Yükle
16.08.2023 11:43
A+
A-
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esnaf Müzesi açılışına katılacak
Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği’nin maddi destekleriyle yapımı devam eden Ahi Evran-ı Veli müzesinin açılışının, bu yıl 18-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında açılacak.
Kırşehir Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle yapılması planlanmaktadır. Bu vesileyle Ahi Evran-ı Veli müzesinde sergilenecek değerde olan eserlere ihtiyacımız bulunmaktadır. Çeşitli zanaat dallarında hizmet vermiş olan eski dönem esnaf ve sanatkârlarımızın, mesleklerini icra ederken kullanmış oldukları materyallerin bağışlanması konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Berber esnaflarımızın eski dönemde kullanmış olduğu ustura, kayış, saç kesme aletleri, terzi esnafımızın kullanmış olduğu kömürlü ütü, mezura, makas, dikiş makinesi, demirci esnafımızın kullanmış olduğu körük, bakkal esnafımızın kullanmış olduğu dirhem, batman, arşın gibi eski tartı ve ölçü aletleri gibi materyallere sahip olan esnaflarımızın Ahi Evran-ı Veli müzesine bağış yapmak üzere davet ediyoruz. Bağış yapan üyelerimizin isimleri ürünleriyle birlikte müzede sergilenecektir.
Kırşehir kamuoyuna, esnaf ve sanatkârlarımıza duyurulur.” dedi.
MİLLETVEKİLİ NECMETTYİN ERKAN’DAN MÜZEYİ ZİYARET EDEREK ÇALIŞMALARDAN BİLGİ ALDI
AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan’da Külliye içinde çalışma yapılan müzeyi ziyaret etti.
Çalışmalar hakkında bilgi alan Erkan, son hazırlıkları kontrol etti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.