enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpkirsehirkirsehirhaber
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle

ANİ BAŞLAYAN BAŞ AĞRILARI DİKKATE ALINMALIDIR

ANİ BAŞLAYAN BAŞ AĞRILARI DİKKATE ALINMALIDIR
ResimLink - Resim Yükle
07.07.2023 14:25
A+
A-

ANİ BAŞLAYAN BAŞ AĞRILARI DİKKATE ALINMALIDIR

Özel Musa Gül Hastanesi Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Serkan KIRBAŞ ″ Daha önce herhangi bir şikayeti yokken ani başlayan, çok şiddetli olan ve ilaçlara yanıt vermeyen baş ağrıları dikkate alınmalıdır ″ dedi.

Doç. Dr. Serkan KIRBAŞ konu ile ilgili şunları söyledi:

Baş ağrısı gerek ülkemizde gerekse tüm dünyada en sık görülen şikâyetlerin başında gelir. Hemen hemen her yaştan ve ırktan insanı etkiler. Bazı baş ağrıları kişileri yorgun ve bitkin düşürerek yaşam kalitesini bozar. Bunların büyük çoğunluğunu migren ve gerilim tipi baş ağrıları oluşturur. Bu tip baş ağrıları ilaç tedavileri ve yaşam tarzı değişiklikleriyle büyük ölçüde kontrol edilmektedir. Ancak bazı durumlar var ki aciliyet oluşturmaktadır.

ResimLink - Resim Yükle

Peki başı ağrıyan hastalar hangi durumlarda mutlaka doktora müracaat etmelidir?

*Baş ağrısı şimdiye kadar hayatında karşılaştığı en şiddetli ağrıysa

*Bu baş ağrısı çocukluk çağında veya 50 yaşın üzerinde ilk defa ortaya çıkmışsa

*Baş ağrısına ateş, bulantı-kusma veya bilinç kaybı eşlik ediyorsa

*Kişiyi uykudan uyandırıyorsa

*Daha önce mevcut olan baş ağrısının süresi ve şiddeti değiştiyse, tedaviye cevap vermiyorsa,

*Ağrı bir fiziksel aktivite (ağır bir yük kaldırmak, cinsel ilişki gibi) sırasında veya öksürme hapşırma ile ortaya çıkıyorsa

*Özellikle ileri yaşta kan sulandırıcı ilaçlar kullanırken başına darbe almışsa

*Bilinen kanser, bağışıklık sistemi bozukluğu veya kan hastalığı varsa bu tür baş ağrıları mutlaka araştırılmalıdır″ dedi.

Doç. Dr. Serkan KIRBAŞ ″ Yukarıda saymış olduğumuz özelliklere sahip baş ağrısı olan hastalar içerisinde basitçe kontrol altına alınmamış tansiyon hastalarıyla karşılaştığımız gibi, hayatı tehdit eden beyin tümörlerine, kanamalarına, damar genişlemelerine ve menenjit-ensefalit gibi beyin iltihaplarına da rastladıklarını″ ifade etti.

Bu nedenle erken tanının son derece önemli olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Serkan KIRBAŞ son olarak şunları söyledi: ″ baş ağrılarına karşı çok dikkatli olunmalı ve sürekli ağrı kesici kullanarak geçiştirilmemelidir. Ani başlayan baş ağrılarında hiç vakit kaybetmeden en yakın nöroloji uzmanına müracaat edilmelidir ″dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.