enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpkirsehirkirsehirhaber
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle

Vali Buhara, Travel Expo Fuarı’nda Kırşehir’i Tanıttı

Vali Buhara, Travel Expo Fuarı’nda Kırşehir’i Tanıttı
ResimLink - Resim Yükle
20.11.2023 09:09
A+
A-

Vali Buhara, Travel Expo Fuarı’nda Kırşehir’i Tanıttı

Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, 16-19 Kasım tarihleri arasında ATO Congresium’da düzenlenen Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı TravelExpo’ya katıldı.

TravelExpo’da konuşmacı olarak yer alan Vali Buhara, Kırşehir’in tarihi ve kültürel değerleri ile İl’in turizm potansiyelini katılımcılarla paylaştı.

TRAVELEXPO Ankara Fuarı’nın bölge turizmini canlandıracağını belirten Vali Buhara, “Ankara, hem tarihi hem de konum itibariyle, başkentimiz olması itibariyle çok önemli bir şehrimiz. Ankara’ya çok yakın mesafede bulunan Kırşehir ilimiz de, bildiğiniz üzere Ankara’ya 3 tane farklı yoldan bağlantısı olan bir şehir. 3 tane bölünmüş yolla irtibatı olan illerden bir tanesi. Kırşehir’in sahip olduğu kültürel değerler çok büyük önem arz etmektedir. Ahilik Müzesi, Arkeoloji Müzesi ve Japon bahçesi ve diğer arkeolojik alanlarıyla Kırşehir çok önemli ve özel bir şehirdir.

ResimLink - Resim Yükle

Kırşehir’in özellikle Kapadokya gibi önemli turizm noktalarına çok yakın mesafede olduğunu kaydeden Vali H. Mete Buhara, “Kırşehir’in Ankara ve Kapadokya’ya yakın mesafede olması şehre birçok avantaj sağlamaktadır. Kırşehir’de Seyfe Gölü’nde flamingolar bulunuyor. İç Anadolu’nun denizi saydığımız Hirfanlı Barajımız var. Burada sahil şeritlerimiz mevcut. Su sporları yapılabilecek yerlerimiz var. Uluslararası nitelik kazandırmaya çalıştığımız bir gençlik kampımız var. Kırşehir ayrıca Ahiliğin başkentidir. Üstelik de bütün ülkenin, yurt dışındaki vatandaşlarımızın da ilgi ve takip ettiği ve çok sevdiği müzik insanlarımız var. Neşet Ertaş, Muharrem Ertaş gibi önemli sanatçıların çıktığı bir şehir.

Dolayısıyla bu anlamda da şanslıyız. Ekolojik turizm olmak üzere çok fazla değerimiz var. Yeter ki bunları doğru formatta, doğru yaklaşımla, doğru bir şekilde tanıtalım. Kültürel ve mana turizmi dediğimiz turizm anlamında da bir potansiyeli taşıyoruz. Ahilik’in kurucusu Ahi Evran-ı Veli’yi biliyorsunuz. Aşık Paşa yine Türk Dilinin öncülerinden birisi. A

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.