enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpkirsehirkirsehirhaber
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
ResimLink - Resim Yükle
ResimLink - Resim Yükle

ÜNİVERSİTENİN YENİ REKTÖRÜ KARAHOCAGİL OLDU

ÜNİVERSİTENİN YENİ REKTÖRÜ KARAHOCAGİL OLDU
ResimLink - Resim Yükle
01.08.2023 13:24
A+
A-
ÜNİVERSİTENİN YENİ REKTÖRÜ KARAHOCAGİL OLDU
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan kararla 20 üniversitenin rektörü değişti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine ise Prof. Dr. Musa Kasım Karahocagil atandı.
PROF. DR. MUSA KASIM KARAHOCAGİL KİMDİR?
1970 yılında Erzurum Oltu’ da doğdu. İlk orta ve lise eğitimini Amasya’ da tamamladı. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi.
1997 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz AD ‘nı kazandı. 2003 yılında uzmanlığını “Hepatit B profilaksisinde klasik intramusküler yol ile alternatif intradermal ve subkutan aşı uygulama sonuçlarının karşılaştırılması” adlı tez savunmasıyla tamamladı.
Bir yıl Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesinde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji bölümünde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil iki yıl Oltu Devlet Hastanesi’ nde çalıştı. Bu dönem içinde klinik mikrobiyoloji laboratuvarını kurdu ve biyokimya, hematoloji ve mikrobiyoloji laboratuvar sorumlusu olarak çalıştı.
Aynı zamanda Oltu Devlet Hastanesi’ nde kalite yönetim sistemi kurulması ve ISO belgesi alınması için kalite temsilcisi olarak çalıştı.
2006 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesine Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’na yardımcı doçent olarak atandı. Hastane İnfeksiyon Kontrol Komitesi’nde İnfeksiyon Kontrol Doktoru olarak görev yaptı. 28 Nisan-30 Haziran 2008 tarihleri arasında Almanya/Berlin Charité–Universitätsmedizin Hastaneleri’nde yoğun bakım ve hastane infeksiyonları konusunda çalıştı.
20 Ocak 2009 tarihinde Bursa Uludağ Üniversitesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda yapılan doçentlik sınavında başarılı bulunarak, Üniversite Doçenti ünvan ve yetkisine yükseltildi.
Mart 2012 tarihinden itibaren Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı ve Hastane Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanlığı, Mayıs 2013 tarihinden itibaren Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevlerini yürüten ve 04.03.2014 tarihinde Profesör kadrosuna atanan Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı görevinde iken aynı üniversitenin Rektörü oldu, evli ve üç çocuk babası.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.