
HÜKÜMET ENFLASYONA MÜCADELEYE DEVAM EDİYOR
Son zamanlarda piyasada meydana gelen fiyat dalgalanmalarından tüketiciyi korumak amacıyla kimi ham maddelerin tedarikini kolaylaştırmak amacıyla devlet desteği sağlanıyor.
Ekmek fiyatlarının artışını önlemek için Toprak Mahsulleri üzerinden un fabrikalarına uygun fiyata buğday veriliyor.
Bunun karşılığında un fabrikaları ekmeklik buğday ununu 185 ile 200 lira arasında satacaklarını tahattüt ediyorlar.
Bu çerçevede ilimiz ve mücavir alanda 13 tane un fabrikası devletten tahattütlü buğday alımı gerçekleştiriyor.
Ticaret İl Müdürlüğü ve TMO Müdürlüğü fabrika ve fırınlarda denetimler yapmak suretiyle hem tedarik zincirindeki işleyişi hemde un satış fiyatlarını denetliyorlar.
BUGÜNDE Ticaret İl Müdürü Mahmut Dalgalı ve TMO Müdürü Turgut Tamdoğan fabrikalara giderek denetim yaptı.
185-200 aralığındaki fiyatlara toptancı ve aracılarda uymak zorundalar.
Şayet ekmeklik buğday ununu bu fiyatlarla almak isteyip alamadığını söyleyen vatandaşlarımız varsa konuyu Ticaret İl Müdürlüğüne bildirmeleri gerekmektedir.