İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vatan hocanın Ege çıkarması

Rektör Karakaya Ege Üniversitesinde Matematiksel Düşünme Üzerine Konferans Verdi

Matematik eğitiminin artması ve matematiğin felsefesinin anlaşılması için yoğun emek harcayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen Matematik Bölümü Konferanslarında “Matematiksel Düşünme Üzerine” bir konferans verdi. 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Yaşa, Ege Üniversitesini bu yıl ikinci kez ziyaret ederek bilgi birikimini paylaşan Rektör Karakaya’ya teşekkür etti. Rektör Karakaya’nın hem yönetici hem de akademisyen olarak yaptığı çalışmalarının kendisini çok etkilediğini anlatan Dekan Yaşa, başarılı bir konferans temennisinde bulunarak sözlerine son verdi.

Prof. Dr. Vatan Karakaya: “Bilginin Hakikate Ulaştığı, İnsana Fayda Verdiği Yer Düşüncenin Başladığı Yerdir”

Prof. Dr. Vatan Karakaya’nın özgeçmişinin okunmasının ardından konferansa geçildi. Matematiğin hayat olduğunu belirterek sözlerine başlayan Rektör Karakaya, eğitimlerin hedefinin insanların gözünün gördüğü dünyayı okumakla anlamaya uygun olduğunu ve buna mesleki beceri denildiği belirtti. Yaşamı ve varlığı anlamak için matematiğin olması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Vatan Karakaya, bilgi edinmeden yaşamın zorluklarından bahsetti. Bilginin edimleme yolu ve tasdik edip doğrulanma metotlarının bilindiğinde düşünmek denen erdemli eylemin gerçekleşebileceğini anlatan Rektör Karakaya, “Bilginin hakikate ulaştığı, insana fayda verdiği yer düşüncenin başladığı yerdir. Bilgi anlamlı ise düşüncenin malzemesi olur.” dedi.

Rektör Karakaya: “Bilginin Kaynağı Kainattır”

Bilginin kaynağının kâinat olduğunu ifade eden Prof. Dr. Vatan Karakaya, kitapların kainattaki sayısız gizemin birer konu başlığı olduğunu söyledi. Kainattaki varlıkları birbirinden ayıracak bilgiyi elde etmek için kişinin ruh dünyasında bir hevesinin olması gerektiğine dikkat çeken Rektör Karakaya sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Eğer hevesiniz ve isteğiniz yoksa varlık, varoluşundan bilgi vermez. Varlığımızın en belirgin ve en üst düzeyi bilgiyle düşünebilmektir. “

Bilimdeki tarihsel gelişimden ve matematiğin düşünmedeki kavramlarına ilişkin bilgi veren Prof. Dr. Vatan Karakaya, öğrencilere hayatlarına dair tavsiyelerde bulanarak konferansını tamamladı. Konferans sonunda Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Yaşa plaket ve Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bayram Şahin tarafından belge takdim edildi.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ofis taşıma Muğla vipdepo Alanya vipdepo Diyarbakır vipdepo Malatya vipdepo Denizli vipdepo Kocaeli vipdepo Manisa vipdepo Adıyaman vipdepo Ofyankarahisar vipdepo Ağrı vipdepo

Tuzla şişman escort Alanya şişman escort Kayseri şişman escort Antalya şişman escort Diyarbakır şişman escort Anadolu yakası şişman escort Adana şişman escort Ataşehir şişman escort Şirinevler şişman escort Beylikdüzü şişman escort Halkalı şişman escort Maltepe şişman escort Ümraniye şişman escort Samsun şişman escort Avcılar şişman escort Pendik şişman escort Beylikdüzü şişman escort Maltepe şişman escort Ümraniye şişman escort Mersin şişman escort Avrupa yakası şişman escort Kocaeli şişman escort Bodrum şişman escort Bakırköy şişman escort Kadıköy şişman escort İzmir şişman escort bayan Beşiktaş şişman escort Eskişehir şişman escort Bursa şişman escort Şişli şişman escort Şişli escort bayan şişman escort İzmir Gaziantep şişman escort Ankara şişman escort Denizli şişman escort Samsun escort kızlar Malatya şişman escort İzmir şişman escorts Samsun şişman escort İzmir eskort bayanlar