22, 23, 26. Dönem Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan hemşehrilerimizin mübarek Kurban Bayramını tebrik etti. Arslan, yayımladığı tebrik mesajında şöyle söyledi:
“Kurban, sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed’in (SAV) ümmeti dışındaki önceki ümmetlere de Yüce Allah’ın meşru kıldığı bir ibadettir. Hac Sûresindeki şu ayet Kurban ibadetinin apaçık bir delilidir. ‘’Biz her ümmete hayvan cinsinden kendilerine rızık olarak verdiklerimiz üzerine Allah’ın adını ansınlar diye kurban kesmeyi gerekli kıldık.” (Hac Suresi 34. Ayet)
Kurban ibadeti Allah’a kurbiyetimizi yani yakınlığımızı gösteren bir ibadettir. Zira kesilen kurbanlarımızın etleri veya kanları Allah’a ulaşmaz. Allah’a ulaşan yegâne şey takvamız ve ibadetlerimizdir. Hâl böyle iken Kevser Sûresinin 2. Ayetinde Yüce Rabbimizin buyruğu üzerine, “Öyleyse Rabbin için namaz kıl ve kurban kes.” emrine matuf kimseler olarak Kurban ibadetimizi yerine getireceğimiz bu mübarek bayram gününde tüm vatandaşlarımızın kurbanlarının Allah katında kabul olmasını diliyorum. Maalesef ki bu Kurban Bayramına da İslam coğrafyasında hakim olan acıların, savaşların, gözyaşlarının gölgesinde yüreğimiz buruk bir vaziyette giriyoruz. Bu acıların bitmesine bayramların vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Yine bu bayramın, dünyanın dört bir yanında acılar içinde olan Müslümanların kurtuluşuna, uyanışına vesile olmasını diliyorum. Bu vesileyle hemşehrilerimin, vatandaşlarımızın ve tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyorum…”
Arslan’dan Kurban Bayramı mesajı
- TÜRKİYE YÜZYILI BAŞLADI
- ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ BÖLÜMÜ YILIN 3 AYINDA 17 BİN HASTAYI TEDAVİ ETTİ
- Yavuz ve Çelik TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti
- Kırşehir Valiliği açıklama yaptı
- Erhan Aslan vefat etti
- AFET BÖLGESİNE YARDIMLAR SÜRÜYOR
- Vali Buhara, Özel İdaresi ekiplerini incel
- Cacabey Cami açıldı
- Erbakan, İş İnsanı Enes Mehmet Polat’ın evini ziyaret etti
- Sevilen esnaf Hakkı Nalçakan vefat etti
- Sigaraya zam geldi
- KÖYDES SEÇİMLERDERİNDE MURAT YÜKSEL YENİDEN KAZANDI
- SAĞLIK-SEN KIRŞEHİR ŞUBESİNİN PİKNİK ORGANİZASYONU YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ
- Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Alanı Açıldı
- Yılmaz Başkan’ın annesi vefat etti
- Vali Buhara, Kırşehir’e döndü
- Erkan ve Arslan basınla bir araya geldi
- İlimizde 23 Nisan Coşkusu
- Vatan Hoca: “Merkez Kütüphane Kampüsün ve Şehrin Önemli Bir Eksikliğini Giderecek”
- Kırşehir’de 5 Nisan Avukatlar Günü kutlandı
İlk yorum yapan siz olun