Başkan Öztürk’den 23 Nisan mesajı
Kırşehir Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin ÖZTÜRK, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.
Kutlamasında şunları söyledi:
ve sözlerine şöyle devam etti; Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu esası üzerine bina edilen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu olan 23 Nisan 1920, tarihimizde önemli bir dönüm noktası, yedi düvele karşı verdiğimiz şanlı direnişin milli birlik ruhuyla zaferle taçlandığı bir milattır. 23 Nisan 1920 milli egemenliğimizin en somut yansıması olduğu gibi, geleceğe açılan ufkumuzdur. Milletimiz, ülkemizin içinden geçtiği bu en zor günlerde birlik ve beraberlik ruhu, inanç ve kararlılıkla verdiği mücadele ile yeniden dirilişini, şahlanışını tüm dünyaya ilan etmiştir. Aziz milletimiz, varlığına kasteden şer güçleriyle mücadelesini her devirde büyük bir kahramanlık ve kararlılıkla sürdürmüştür.
Çocukları, ülkenin aydınlık geleceği, dünya barışının teminatı olarak gören Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen bu anlamlı günün, Atatürk’ün ve büyük milletin çocuklara verdiği değeri, inancı ve sarsılmaz güveni en güzel şekilde ortaya koyduğunu vurgulayan Öztürk, “Bu vesileyle, dünyada çocuklara bayram hediye eden tek ülke olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.” dedi.
Bahamettin Öztürk mesajının devamında; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, İstiklal Mücadele’nin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisimiz’ in ilk Başkanı, Cumhuriyetimiz ’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ülkemizin, istiklal ve istikbalimizin teminatı çocuklarımız ve dünya çocukları için huzurlu ve güven dolu bir gelecek diliyor; Türkiye Büyük Millet Meclisimiz ’in 99. kuruluş yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.
İlk yorum yapan siz olun