2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı başladı
2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de düzenlenen törenle başladı.
Süleyman Türkmani İlokulu’nda düzenlenen 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı ve İlköğretim Haftası Kutlama programına Vali İbrahim Akın, Milletvekillerimiz Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Belediye Başkanı Yaşar Bahceci, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Ferhat Kuran, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Karadeniz, daire müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Törende bir konuşma yapan Vali İbrahim Akın, ilimizde 228 okulda 44.144 öğrenci ile başlayan yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.
Çocukların dağarcıklarını sadece bilgiyle doldurmak değil aynı zamanda milli, manevi ve evrensel değerleri benimsemiş kendine güvenen, araştıran, sorgulayan, bilimi ve insani değerleri üstün tutan nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Vali İbrahim Akın, “Bilindiği üzere günümüzde bilim ve teknoloji baş döndürücü bir hızla ilerlemekte, her geçen gün yeni buluşlara ve bilgilere ulaşılmaktadır. Bu durum uygarlık yarışında ön sıralarda yer almak isteyen dünya ülkelerini sürekli gelişmeye ve eğitim standartlarını yükseltmeye sevk etmektedir.
İyi ve sorunsuz bir toplum oluşturmanın temel koşulunun eğitimden geçtiğinin bilincinde olan ülkemiz, dünyaya daha geniş bir vizyonla bakabilmek, güçlü ve üreten bir toplum olarak varlığımızı idame ettirebilmek için eğitime her zamankinden daha fazla önem vermekte, çağdaş eğitim programlarıyla çocuklarımızın kaliteli bir eğitim alması için çalışmalarını sürdürmektedir.
Ailede başlayan öğrenme sürecinin bir sonraki adımı olan okul döneminde öğretmenlerimizin yoğun emeklerle aktaracakları bilgiler neticesinde çocuklarımız önemli kazanımlar elde edeceklerdir. Amacımız sadece çocukların dağarcıklarını bilgiyle doldurmak değil aynı zamanda milli, manevi ve evrensel değerleri benimsemiş kendine güvenen, araştıran, sorgulayan, bilimi ve insani değerleri üstün tutan nesiller yetiştirmektir.
Eğitim zincirini oluşturan halkaların kuvvetli olması ülkemizi eğitimde hedeflediği noktaya daha kısa sürede ulaştıracak, bizlere daha müreffeh bir Türkiye’nin kapılarını aralayacaktır. Özellikle sizlerin yeniliklere açık, kendini geliştiren, sağlıklı diyalog kurabilen ve mesleki yeterliliğe sahip olmanız öğrencilerimizin okula ve derslerine bağlılığını arttırarak başarılı olmasına katkı sağlayacaktır.
Hepimiz biliyoruz ki, Kırşehir ülkemizin eğitimde en başarılı illerinden birisidir. Bu başarı eğitim camiasının özverili çalışmasının yanı sıra siz değerli velilerimizin çocuklarının eğitimine verdikleri önemin bir neticesidir. Sizlerin ve eğitime destek veren hayırseverlerimizin katkılarıyla her geçen yıl eğitimdeki başarımızın daha da yükseklere çıkacağına inanıyorum.” dedi.
Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de konuşmasında, “İyi bireyler yetiştirmek en temel görevimizdir. Son derece önemli sorunların çözülmesinde atılacak ilk adım önce eğitim. Kırşehir’de eğitimde önemli başarılara imza atmış bir şehirdir. Umut ediyoruz ki yeni eğitim-öğretim döneminde bu alandaki başarılarımız artarak devam edecektir.” şeklinde konuştu.
İlk yorum yapan siz olun