Vali Akın, Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret etti
Vali İbrahim Akın, eşi Saliha Akın ile birlikte Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Engelli vatandaşlarımızın kaldığı evleri tek tek gezerek onlarla yakından ilgilenen Vali İbrahim Akın ve eşi Saliha Akın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ramazan Baykara ve kurum yetkililerinden bilgiler aldı.
Ziyaret sırasında Engelsiz Yaşam Merkezi sakinleri ile sohbet eden Vali İbrahim Akın, devletimizin bakıma muhtaç, yaşlı, engelli ve kimsesiz vatandaşlarımıza sahip çıkarak onlara daha sağlıklı bir ortamda yaşama imkanı sunduğunu söyledi.
Kırşehir Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde 8 ayrı evde toplam 102 engellinin kaldığını belirten Vali İbrahim Akın, “Bakıma muhtaç engelli kardeşlerimiz, burada koruma altına alınarak hem tedavi ediliyor hem de sosyal aktivitelere katılıyorlar. Burada kalan her yaştaki engelli kardeşlerimiz çeşitli kurslarla becerilerini geliştiriyorlar. Bakımları en iyi şekilde yapılıyor ve devletin sunduğu tüm imkanlardan faydalanıyorlar. Bizler de devletimizin koruması altındaki kardeşlerimizi ziyaret ederek onlarla aynı ortamı paylaşıyoruz.” dedi.
Engellilerin kaldığı odalar, grup eğitim odaları, fizyoterapi odası, revir ve yemekhanede incelemelerde bulunan Vali İbrahim Akın’ın ziyareti, eşi Saliha Akın ile birlikte merkezde kalan engelli vatandaşlarımıza çeşitli hediyeler vermesi ile sona erdi.
İlk yorum yapan siz olun