Son güncelleme tarihi 17 Haziran 2022
Uzun Çarşı’da çiçekler açtı
Yıllardır bakımsızlıktan yıkılmak üzere olan ve son bir yılda Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin talimatıyla adeta şehrin bir tarihi çarşısına dönüşen Uzun Çarşı, çiçeklerle donatılmaya başlandı.
YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN İLGİSİ YÜKSEK
Kırşehir Belediyesi tarafından şehrin en eski çarşısı olan tarihi Uzun Çarşı’nın Sokak ve Cephe Düzenleme Projesin’nde 107 adet yapının cephe yenilemesi, üst örtü projesi ve sokakların zemin iyileştirilmesi yapıldı.
Kalehöyük alanının etrafını saran uzun çarşı sokağı ve yeni 1. çarşı sokağı boyunca karşılıklı yer alan 415 m. uzunluğundaki alanda sokak ve cephe düzenleme projesi bitirilerek, tarihi değerlerler yeniden canlandı.
UZUN ÇARŞIN ÇİÇEKLER ŞENLENDİ, ESNAF BAŞKANA TEŞEKKÜR ETTİ
Projenin yanı sıra ise Belediye Park ve Bahçeler ekibi iki gündür hummalı bir çalışma içinde.
Tarihi çarşıyı saksı çiçekleriyle donatan ekipler, çarşıda ayrı bir görüntünün çıkmasına neden oldu. Çatıları taşıyan her kolona ve dükkanların önüne gelecek şekilde çiçekleri donatan ekipler, yıl boyu bakımlarını da yapacak.

İlk yorum yapan siz olun